tisdag 27 oktober 2020

Navalnyjs nya version

New Yorkers bild av Aleksej Navalnyj i senaste numret.

Den ryske bloggaren Aleksej Navalnyj har lanserat en ny version av hur han förgiftades som kastar nya tvivel över Merkels "bevis" mot Kreml.

Navalnyj ger sig också in i USA-valet, berömmer Merkel och Macron för att ha drivit fram EU-sanktioner mot personer närstående Putin men bannar Trump. "Alla har skrivit på, förutom Donald Trump", säger han från sitt lyxpensionat i byn Ibach i Schwarzwald där han är Merkels specielle gäst.


Navalnyj har beviljat både CBS och tidskriften New Yorker intervjuer, där han passar på att lansera en ny version av händelserna i Sibirien.

Nu är det inte längre en livsfarlig tekopp det handlar om utan Navalnyj tror att han blev livsfarligt förgiftad när han satte på sig kläderna på sitt hotellrum i Tomsk och sedan rörde vid en vattenflaska, en vattenflaska som sedan smugglades ut ur landet av Navalnyjs team.

"Vi vet att jag blev förgiftad på hotellet för att jag - ja, återigen är det bara en ren spekulation eftersom ingen vet vad som hände exakt - men jag tror att det kanske var när jag satte på mig några kläder med detta gift på och rörde vattenflaskan med handen [vänster hand] och tog en klunk ur flaskan [höger hand]. Så det här nervmedlet fanns inte inne i flaskan utan på flaskan. "

Bevisen för förgiftningen, hävdar Navalny på CBS, finns i rapporterna från de franska och svenska militärlaboratorierna. Men enligt delvis offentliggjord rapporten från svenska Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) analyserades blodprover från Navalnyj som tagits den 5 september 2020.

Navalnyj hävdar nu till New Yorker att bevisen för hans förgiftning finns i den klassificerade rapporten från Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW). Men även den har meddelat att den inte testat vattenflaskan och inte identifierat Novitjok.

Enligt rapporten från OPCW "var uppdraget begränsat till insamling av biomedicinska prover från Navalny. Ingen annan information delades av de tyska myndigheterna. Den 6 september 2020 besökte TAV-teamet [tekniskt biståndsbesök] -teamet sjukhuset Charité i Berlin ... I linje med OPCW-procedurer utfördes blod- och urinprovtagning av sjukhuspersonalen. "

Det enda laboratoriet som testade flaskan, det tyska armélaboratoriet IPTB i München, har inte identifierats av Navalnyj som en källa till vad som hände honom. Ingen testning av kläderna som Navalnyjs tog med till Berlin eller av flaskan har rapporterats av någon källa.

Källa:

http://johnhelmer.net/navalny-changes-the-plot-again-campaigns-for-biden-against-trump/

2 kommentarer:

  1. Han ser mycket blåögd på bilden.
    Sixten Alexander Andréasson

    SvaraRadera
  2. Stefan Lindgrens källa: John Helmer Hahaha. Heja Stefan

    SvaraRadera